DE 16 LEUKSTE ACTIVITEITEN EN RESTAURANTS IN GOUDA

Ga je binnenkort een dag, weekend of midweek naar het prachtige Gouda? Vanuit De Nieuwe Brouwerij geven we je graag tips zodat je een heerlijke tijd hebt. Bereid je voor, er is veel te doen!

activiteiten

GOUDA CHEESE EXPERIENCE

Misschien wel het mooiste en tofste museum van Nederland. Of eigenlijk moeten we experience zeggen, want museum dekt niet volledig de lading. Zo mooi en interactief is het.

BOOTJE KAAS

Gouda heeft veel kleine en gezellige straatjes waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Maar vanaf het water ervaar je de stad op een heel andere manier. Zeker de moeite waard als je je voeten even de rust gunt.

Siroopwafelfabriek

Waar we heel enthousiast worden van de Cheese Experience, worden we dat minstens zoveel van de Siroopwafelfabriek. Onwijs leuk, waardevol en lekker om te doen. Voor jong en oud.

Sint Janskerk

Ervaar de unieke zestiende-eeuwse kunstschatten, aanschouw de wonderlijke Goudse Glazen of maak een heerlijke wandeling rondom de kerk. Of doe het gewoon allemaal.

Museum Gouda

Cultuur liefhebbers komen goed aan hun trekken bij Museum Gouda. Altijd iets bijzonders te zien.

De Goudse Waag

In het centrum van Gouda staat De Goudse Waag. Een prachtig historisch pand uit 1668. Vroeger werden hier de kazen gewogen. Vandaag de dag is het een museum en vind je er veel informatie over Gouda en haar rijke (bier)geschiedenis.

Stadhuis van Gouda

We zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar dit moet haast wel het mooiste gebouw van Nederland zijn. Halverwege de 15e eeuw gebouwd en deels gefinancierd met de opbrengsten van bier. Momenteel wordt er een nieuwe bestemming voor gecreëerd, maar is het wel toegankelijk voor publiek. Zeker de moeite waard!

Houtmansplantsoen

Een heerlijk stadspark aan de rand van het centrum, vlakbij de Hollandse IJssel. Om uit te rusten, te genieten, een spelletje te doen of anders. In de zomermaanden geniet je op zondagen van de leukste gratis concerten. Kortom, loop hier vooral even langs.

Museumhaven Gouda

Vanaf het Houtmansplantsoen loop je via de Nieuwe Veerstal gemakkelijk naar dit gratis openluchtmuseum. Je vindt hier een prachtige collectie van monumentale bedrijfsvaartuigen die het beeld op het water ruim een eeuw geleden bepaalden.

Kaasmarkt Gouda

Tussen april en september wordt er iedere donderdag kaasmarkt gehouden in Gouda. Geniet van handjeklap tussen de kaashandelaren en boeren. Of ga op de foto met een van de kaasmeisjes. Op de kaasmarkt vind je naast de wereldberoemde kaas ook kraampjes met de lekkerste verse streekproducten.

Havens, singels en sluizen

Gouda heeft een rijk verleden. Dankzij de rivieren De Gouwe en Hollandse IJssel werd de Nederlandse binnenvaart op slimme wijze door de binnenstad van Gouda geleid. Met alle voordelen van dien (tol, verblijf, etc.). Wandel gewoon eens door de eeuwenoude straatjes, over de havens en langs de singels. Beter dan dit wordt het niet.

Eten & Drinken

(Met onze bieren op de kaart)

Swing Gouda

In de avond tovert Swing Gouda om tot een waar danscafé. Maar in de uren daarvoor geniet je op het zonnige terras van heerlijk eten en drinken.

Casa Chow

Een streetfood bar met een tropische vibe in hartje Gouda. Op het fijne terras geniet je van heerlijke cocktails, eten en een goede sfeer.

Gouds Glas

Werkelijk een parel in historische centrum van Gouda. Houd je van lekker eten, een goed glas wijn of een koud biertje? Dan zit je hier zeker goed.

Restaurant Unique

Randje centrum vind je nog een pracht van een restaurant. Ga op culinaire reis met wijn en spijs. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Belvedère

Op de hoek van de Hoogstraat en de Markt vind je Belvedère. Niet voor niets al meer dan 150 (!) jaar een begrip in Gouda.